Vi har gjort PCB-forsegling til en maleropgave!

Med ProSeal PCB-forsegler er det enkelt at forebygge for samt håndtere PCB.

ProSeal PCB-forsegler er siden 2014 kammertestet hos Teknologisk Institut, hvor produktet tilbageholder mindst 99% af PCB ved forsegling af primærkilden, og giver en reduktion af PCB i den testede luft til under Sundhedsstyrelsens anbefalede aktionsværdi på 300 ng/m3. Hvis du vil vide mere om de grundige tests, kan du læse om dem i rapport nr. 877078.

Teknologisk-Institut-logo_lille
ProSeal PCB-forsegler - Effektiv PCB-forsegling for et sundere indeklima

ProSeal PCB-forsegler har nogle unikke produktegenskaber

 • Mest gennemtestede PCB-forsegler på markedet
 • Dokumenteret tilbageholdelse på min. 99%
 • Uden konserveringsmidler
 • Uden opløsningsmidler
 • Bringer koncentrationen under 300 ng/m3
 • Økonomisk fordelagtig løsning
 • Vedvarende diffusionsåben
 • Kan anvendes både ude og inde
 • Uden bløgøringsmidler (phthalater)
 • Kræver ikke genhusning under behandling
 • Mulighed for overfladegaranti
 • Bæredygtigt alternativ til sanering

Se vores produktfilm

Til dig som er rådgiver, eller har PCB-relaterede projekter, er der godt nyt. Se filmen og bliv klogere på, hvordan PCB-forsegling med ProSeal PCB-forsegler dokumenterbart kan forsegle PCB.

Læg PCB-forsegling ind i vedligeholdelsesplanen

Læg PCB-forsegling ind i jeres vedligeholdelsesplan, så har I taget første skridt mod at løse jeres PCB-problemer og været på forkant, når PCB-relaterede spørgsmål opstår i fremtiden. I stedet for at jeres problem med tiden blot bliver større og større, så kan I vælge at håndtere det som en del af jeres malervedligeholdelse.

Boligforeninger kan f.eks. vælge at indlægge en PCB-forsegling i forbindelse med istandsættelse af flyttelejligheder. På denne måde håndteres udfordringen, og problemet løses som en del af den løbende drift.

Kommuner kan udnytte ferieperioder, forlængede weekender eller helligdage til at håndtere PCB-projekter på skoler, institutioner og kontorbygninger, så de kan tages i brug hurtigst muligt efter endt forsegling – med et sundere indeklima til følge.

Det er således mere relevant end nogensinde at starte PCB-projekter – hvad enten det er PCB-projekter, der ligger klar i skuffen, eller det er forebyggende som en del af andre projekter.

Når PCB-forsegling er lagt ind i vedligeholdelsesplanen, kan det yderligere anvendes som dokumentation og dermed have en præventiv virkning, når der opstår PCB-relaterede spørgsmål fra forskellige interessenter.

PCB-forsegling med ProSeal udføres som en naturlig del af malerarbejdet og er dermed både en hurtig, let og økonomisk fordelagtig løsning.

PCB-forsegling er en nem og effektiv løsning

“I problemstillinger som dette er PCB-forsegling med et gennemtestet og veldokumenteret produkt, både en nem og en effektiv løsning på problemet.”

Martin Nærum Olsen, rådgiver hos Dansk MiljøAnalyse

Læs casen der refereres til her

Løbende test af PCB-forsegling

I graferne herunder kan du se målinger fra de løbende tests af ProSeal PCB-forsegler. Produktet gennemgår løbende tests hos Teknologisk Institut og efter mere end 6 år i klimakammer, kan det konstateres, at ProSeal PCB-forsegling har en dokumenterbar effekt.

Klimakammer-målingen er de rå målinger taget fra testkamre hos Teknologisk Institut. Modelrums-målingen er omregnet af Teknologisk Institut, så den viser, hvordan indeluften i en bygning vil være påvirket af den målte koncentration efter PCB-forsegling.

Se hvor enkelt det er

ProSeal PCB forsegler er et unikt produkt, som giver dig mulighed for at tiltrække nye kundegrupper samt sikre dig et mersalg og en bedre indtjening på eksisterende opgaver.

I denne film viser vi først, hvor enkelt det er at arbejde med ProSeal, og derefter kommer vi nærmere ind på det store forretningspotentiale, der ligger i PCB-forsegling.

PCB-forsegling med ProSeal PCB-forsegler

3 behandlinger, som gør en kæmpe forskel

ProSeal PCB-forsegler er let at anvende og indeholder hverken konserveringsmidler, opløsningsmidler eller phthalater.

 • Inden du starter på PCB-forseglingen, skal du naturligvis dække grundigt af og iføre dig de nødvendige værnemidler.
 • Luk eventuelle huller og sprækker på sædvanlig vis.
 • I spanden med ProSeal PCB-forsegler finder du to mindre spande med hhv. farve og hærder.
 • Spanden fungerer som en praktisk blandespand, hvori du kan blande farve og hærder grundigt med et piskeris.
 • Du er nu klar til at påføre første lag PCB-forsegler, hvilket gøres med rulle eller pensel i et til to lag, ligesom med almindelig vægmaling.

Gentag processen med 2. og 3. behandling. Bemærk, at der skal være min. 12 og max. 24 timer mellem hver behandling med ProSeal PCB-forsegler.

Når PCB-forseglingen er hærdet, kan den overmales med alle typer vægmaling.

Du har nu sikret indeluften i bygningen mod afgasning af PCB, fra de forseglede overflader og på den måde været med til at sikre, at brugerne af bygningen får en sundere og mere sikker hverdag

Anvendelsesområder

PCB-forsegling med ProSeal PCB-forsegleren gør det muligt og dokumenterbart at forsegle PCB effektivt selv uden fjernelse af primærkilden. ProSeal PCB-forsegleren kan derfor bl.a. anvendes:

Som supplement til sanering
Som alternativ til sanering
Hvor sanering ikke er muligt
Sealing Group forretningsmodel - Effektiv PCB-forsegling

Vores forretningskoncept

Sealing Group letter processen før, under og efter PCB-forsegling. Vi gør PCB-forsegling til en maleropgave og sikrer, at forsegling af PCB foregår på en miljømæssig og økonomisk fordelagtig samt bæredygtig måde.

LÆS MERE

Vil du vide mere om PCB-forsegling?

Hvis du vil vide mere om PCB-forsegling, vores ydelser og produkter, og hvordan vi kan hjælpe dig, så er du velkommen til at kontakte os på 70 27 10 02 eller info@sealinggroup.com

BLIV RINGET OP